23 juni 2010, 19.30: Online Photography – Verkenning naar fotografie en fotografen op het internet

In deze nieuwe serie bijeenkomsten kunnen fotografen kennis nemen van ontwikkelingen op het internet die voor hen bruikbaar zijn. Naast inspirerende websites van fotografen die door de beheerders toegelicht worden, ook aandacht voor online presentatievormen, portfolio’s, online galeries, verzamelsites, blogs en sociale media. Een verkenning om tips & tricks uit te wisselen, de zin en onzin en effectiviteit voor je eigen beroepspraktijk te bepalen maar ook om elkaar simpelweg weer eens te ontmoeten in het echte leven…

Verkenning #1: Platforms

Caroline O’Breene en Manon Funcke van Seelevel Photo Gallery vertellen hoe hun online galerie werkt, welke keuzes ze maken en wat dit podium voor fotografen kan betekenen. Victor Bergen Henegouwen van Photoq, de verbindende site voor de fotografie, zal ingaan op het onderdeel van de site waar portfolio’s van fotografen gepresenteerd worden. Op deze manier kunnen fotografen tegen een kleine vergoeding hun werk aan een groot publiek presenteren. Een uitgebreidere vorm van online presentaties biedt het Rotterdamse bedrijf Viewbook. Rudin en Paul Swagerman zullen mogelijkheden en gebruik van hun diensten toelichten.
Seelevel Photo Gallery is een galerie die toonaangevende kunstfotografie van Nederlands fotografietalent presenteert en verkoopt via tijdelijke tentoonstellingen op wisselende locaties. Ook bieden wij onze gehele collectie online aan. Hiermee willen wij de kunstmarkt van hoge kwaliteit autonome kunstfotografie toegankelijk maken voor een breder publiek.

PhotoQ Portfolio’s een manier om je foto’s te presenteren aan een groot, geïnteresseerd publiek. Je krijgt een eigen plek op de site waar je mappen met foto’s en informatie kunt plaatsen. Altijd aan te passen. En continu verbonden met een iPhone app. PhotoQ draagt sinds 2003 bij aan de Nederlandse en Vlaamse fotogemeenschap met nieuws en inspriratie. In de afgelopen jaren is de site uitgegroeid tot dé website voor fotografen en hun professionele partners. De populariteit stijgt gestaag: in 2010 staat de teller op dik 50 duizend bezoeken per maand.

Viewbook is een online portfolio service die het voor fotografen en andere creatieven eenvoudig maakt hun werk zelf stijlvol op internet te presenteren, promoten en aan te leveren. Met Viewbook creëer je zonder technische kennis portfoliowebsites, klantpresentaties en albums op je eigen webadres. Viewbook is uniek in zijn gebruiksgemak, strakke vormgeving en praktische features.

Viewbook is in de zomer van 2008 opgezet door vier broers uit Rotterdam, allen al werkzaam in de creatieve sector. En met succes: Viewbook heeft op dit moment duizenden gebruikers over de hele wereld. In samenwerking met GUP en Blurb organiseert Viewbook jaarlijks de Viewbook PhotoStory wedstrijd die gericht is op hedendaagse fotografische narratieven. Viewbook PhotoStory is een platform om elkaar te inspireren en brengt internationale publiciteit voor de meest talentvolle deelnemers. De internationale wedstrijd staat open voor zowel professionele als opkomende fotografen.

Programma woensdag 23 juni 19:30 uur
19:00 galerie open
19:30 ontvangst door ACF en &Photo
19:40 – 20:10 Seelevel Photo Gallery
20:10 – 20:40 Photoq
20:40 – 21:10 Viewbook
21:10 – 21:30 Rondvraag en afsluiting

Na afloop van de avond is er nog ruimte om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelding
Een avond bijwonen kost 7,50 euro
In verband met het aantal plaatsen graag reserveren via info@acf-web.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anoushka van Velzen (06-29251433) of info@acf-web.nl

ACF Amsterdams Centrum voor Fotografie – Bethaniënstraat 39 – 1012BZ Amsterdam

Dit bericht is geplaatst in Presentaties. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.