Doka workshop

Back to the roots!

Wat we nodig hebben voor een perfecte analoge afdruk is om te beginnen een filmrolletje met 36 opnames, filmontwikkelaar en een ontwikkel tank. We beginnen deze workshop met het leren ontwikkelen van films. Je leert het verschil tussen diverse soorten film en ontwikkelaars en je leert de verschillende methodes waarop je films kunt ontwikkelen.

We maken contactvellen van de ontwikkelde film en leren vervolgens de perfecte afdruk te maken door middel van het gebruik van de juiste gradatie, het gebruik van de techniek doordrukken en tegenhouden. Tot slot leer je hoe je de afdruk kunt retoucheren.

De workshop wordt begeleid door fotograaf Marcel de Cnock, 20 jaar ervaring als hoofd docent bij de fotoacademie Amsterdam en ruim 40 jaar ervaring in de donkere kamer. De lokatie waar deze doka workshop wordt gegeven is Studio 101, Levantkade 101 in Amsterdam (goed bereikbaar met het openbaar vervoer). De grootte van de groep is maximaal 3 deelnemers.

De workshop van 7 maart is intussen gestart. Als je door Marcel op de hoogte gehouden wilt worden wanneer de volgende workshop start meld ons dat dan via een mail of gebruik het inschrijfformulier. Het ACF stuurt die door aan de docent.

6 lessen van 2,5 uur (twee ochtenden en twee hele dagen)

Docent: Marcel de Cnock
Data: De huidige workshop is 7 maart gestart. Nieuwe data nog niet vastgesteld.
Kosten:
 € 325,- (incl. 21% BTW)

Inschrijven kan per mail, of met het online inschrijfformulier.

Reacties zijn gesloten.