25 november 2010, 19.30: Online Photography – Verkenning naar fotografie en fotografen op het internet

In deze nieuwe serie bijeenkomsten kunnen fotografen kennis nemen van ontwikkelingen op het internet die voor hen bruikbaar zijn. Naast inspirerende websites van fotografen die door de beheerders toegelicht worden, ook aandacht voor online presentatievormen, portfolio’s, online galeries, verzamelsites, blogs en sociale media. Een verkenning om tips & tricks uit te wisselen, de zin en onzin en effectiviteit voor je eigen beroepspraktijk te bepalen maar ook om elkaar simpelweg weer eens te ontmoeten in het echte leven….

Verkenning #2: Digitaal ondernemen

Priscilla Tienkamp bestudeerde ondernemerschapmogelijkheden voor fotografen. Hieruit ontwikkelde zij verschillende strategieën voor de toekomst. Deze avond zal zij een aantal mogelijkheden toelichten waarmee fotografen hun plaats kunnen opeisen in een steeds verder verzadigde markt. Met bijzondere aandacht voor de toepassing van digitale mogelijkheden. Mieke Woestenburg vertelt over het tot stand komen van Groundmagazine. Hoe zij werkt en selecteert en wat haar plannen met het magazine zijn. Pieter Wisse combineert zijn eigen fotografie met galerie/boekhandel Four Eyes Photography & Art en een blog over fotografen. Hij komt o.a. uitleggen hoe hij zijn activiteiten allemaal met elkaar weet te combineren.

Priscilla Tienkamp behaalde recent haar Master of Arts in Art management aan de Hogeschool voor de Kunsten met de studie: The Photographer is Dead. Long live the Photographer. Professionalization of photographers: strategies for the future.

Mieke Woestenburg studeerde in 2006 af aan de fotografie afdeling van de Gerrit Rietveld Academie. Al tijdens haar studie maakte zij regelmatig boeken en publicaties. In 2009 begon zij Groundmagazine, een digitaal tweemaandelijks magazine waarin fotografen, kunstenaars, designers, schrijvers en andere creatieven een podium vinden om hun werk te laten zien en om elkaar te inspireren. Het meest recente nummer #*8 werd gelanceerd tijdens de Artfair ARTIST 2010 in Istanbul.

Rotterdamse fotograaf Pieter Wisse is in April 2010 gestart met de weblog 500photographers.com: 100 weken lang komen telkens 5 fotografen aan bod. Hij geeft een keer per jaar het gratis Four Eyes Photography Magazine uit en is tevens eigenaar van galerie/boekwinkel Four Eyes Photography & Art.
Vorig jaar publiceerde hij zelfstandig het boek I believe in 88, met een uitgebreide reportage over
rechts-extreme jongeren in het oosten van Duitsland. Vanavond horen we meer over het hoe en waarom van 500 Photographers en hoe hij zich door gebruik te maken van digitale middelen zich positioneert als “instituut” en niet alleen fotograaf.

Programma donderdag 25 november 19:30 uur
19:00 galerie open
19:30 ontvangst door ACF en &Photo
19:40 – 20:10 Priscilla Tienkamp
20:10 – 20:40 Mieke Woestenberg
20:40 – 21:10 Pieter Wisse
21:10 – 21:30 Rondvraag en afsluiting

Na afloop van de avond is er nog ruimte om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelding: een avond bijwonen kost 7,50 euro
In verband met het aantal plaatsen graag reserveren via info@acf-web.nl

Dit bericht is geplaatst in Presentaties. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.