PERSOONLIJKE DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE

“Durf persoonlijk te zijn…”, dat is het onderliggende thema, de basis van deze workshop, en tevens de rode lijn die de diverse workshops fotografie die Rob Moorees inmiddels door de jaren heen voor het ACF gegeven heeft met elkaar verbindt. Deze workshop is voor diegenen die geen genoegen nemen met alleen de buitenkant van wat wij waarnemen, en zich graag willen verdiepen in datgene wat wij, dag in dag uit, op ons netvlies krijgen, alles wat wij op ons persoonlijke pad aantreffen.

Je werkt – intensief en kritisch naar elkaar – in de vorm van kleine foto-opdrachten (soms ook in combinatie met taal), om tot een persoonlijke geschiedschrijving te komen. En hoewel fotografische techniek onmiskenbaar van invloed is op het eindresultaat wil Rob met nadruk aangeven dat dit aspect niet het speerpunt is van de lessen. Dat zal bovenal de visuele impact zijn van je beelden, in combinatie met de inhoud van dat wat je wilt tonen.

In zijn lessen is altijd de kritische maar tegelijk ook open wisselwerking tussen de deelnemers een voorwaarde om zichtbaar snel vorderingen te maken in dat wat je graag doet: fotograferen.

Rob Moorees: “Fotograferen kan iedereen, zeker in dit digitale tijdperk met haar volautomatische camera’s. Maar alleen met toewijding en lef kom je verder, pas dan wordt het een persoonlijk verhaal, en meer dan alleen een hobby”.

“In mijn workshop werk ik al vanaf de eerste ontmoeting het begrip “amateur” de deur uit. En je sluit uiteindelijk de workshop af als fotograaf. Een fotograaf met een persoonlijke visie op zijn of haar eigen wereld”.

Rob organiseert de workshop zelf. Nadat je je hebt ingeschreven neemt hij contact met je op. De lessen vinden plaats in zijn atelier Tweede Leeghwaterstraat 7s in Amsterdam (gelegen direct aan het Funenpark)

Maandagavond, 6 lessen, eens in de 2 weken


  • Docent: Rob Moorees
  • Data: 
  • Tijd: 20.00-22.00 uur
  • 
Kosten: € 245,- (incl. 21% BTW)

Inschrijven voor deze workshop kan per mail, of via het online inschrijfformulier

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Reacties zijn gesloten.