Presentaties

Afscheid van de galerieruimte…

Presentatie avond 27 juni 2014

Het ACF organiseert aan het einde van de lesperiode een presentatieavond met een selectie werk uit alle workshops.   Na afloop van de bespreking is er nog tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

Vrijdag 27 juni 19:30-22 uur

Meenemen: Elke deelnemer neemt een aantal foto’s mee die gedurende de workshop zijn gemaakt. Deze foto’s hebben minimaal de afmeting van 13x18cm of groter. Toon een serie of losse beelden en presenteer dit aan de aanwezigen en voorzie het van een korte mondelinge toelichting. Op een informele manier bespreken we het werk. Dit geeft je de gelegenheid om inspiratie op te doen, ervaringen te delen en te kijken naar de manier van werken in de andere workshops. Naast mede-deelnemers zullen er docenten van dit seizoen en het komende seizoen aanwezig zijn om feedback te geven.

Aanmelden:In verband met de beschikbare tijd, is er slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Meld je daarom van tevoren aan wanneer je wilt meedoen op info@acf-web.nl

We streven naar een vertegenwoordiging uit alle groepen.

 

 

 

 

 

Besloten Presentatie middag zaterdag 1 februari 14-16 uur

Deelnemers aan de verschillende workshops van het afgelopen najaarsseizoen zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze besloten presentatie-middag.

Iedereen neemt een aantal foto’s mee die gedurende de workshop zijn gemaakt. Dit kunnen dezelfde zijn als in de tentoonstelling hangen, maar mogen ook anderen zijn. De foto’s presenteer je aan de aanwezigen en voorzie je van een korte mondelinge toelichting. Op een informele manier bespreken we het werk. Dit geeft je de gelegenheid om inspiratie op te doen, ervaringen te delen en te kijken naar de manier van werken in de andere groepen. Naast mede-deelnemers zullen er docenten van dit seizoen en het komende seizoen aanwezig zijn om feedback te geven.

Foto: Judith Cappon / Workshop Portretfotografie

Work in Progress: Martine Derks

In de galerie werkt op dit moment beeldend kunstenaar en fotograaf Martine Derks aan de presentatie van haar project “1600 dobbelstenen” (werktitel). Deze Work In Progress tentoonstelling werd op 7 maart geopend.

Martine Derks

Presentatietentoonstelling

Encounter met sterrenkundige

vrijdag 4 oktober om 20 uur

 

Naar aanleiding van hun tentoonstelling in het Amsterdams Centrum voor Fotografie nodigen Hanna Mattes en Pim Leenen Tomas Stolker uit om te komen vertellen over ons zonnestelsel. Hoe ontstond het? In welk opzicht verschillen de planeten? Wat zijn asteroïden, kometen en meteorieten? En aan welke fenomenen refereren de beelden van Hanna Mattes en Pim Leenen bewust en onbewust?
 Tomas Stolker is promovendus aan het Sterrenkundig Instituut Anton Pannekoek in Amsterdam, waar hij onderzoek doet naar de atmosferen van exoplaneten. Dit zijn planeten die buiten ons zonnestelsel worden waargenomen. De ster waarom deze exoplaneet heen draait straalt licht uit dat vervolgens gedeeltelijk wordt gereflecteerd door de atmosfeer van de exoplaneet. Een telescoop kan dit licht waarnemen en bestudering ervan levert informatie op over bijvoorbeeld de chemische samenstelling van de atmosfeer en verschillende weerselementen zoals temperatuur, bewolking en stormen.
Vanzelfsprekend is deze avond bedoeld om op een informele wijze kennis te maken met belangstellenden. Hanna en Pim kunnen hun werk toelichten en onder het genot van een drankje filosoferen over wetenschap als inspiratie en de grens tussen verbeelding en bewezen realiteit.
Indien je aanwezig wilt zijn, dan kun je je van tevoren aanmelden zodat er rekening kan worden gehouden met het aantal toehoorders. (info@acf-web.nl)

 

Fotografie: Boudewijn van den Breemen

Rephrasing memory 12 t/m 28 juni 2013

 

Een avond met Bob v/d Berg

5 April 20:00 uur:  over foto’s, fotografen en de fotografie

Op dit moment hangt in het ACF een selectie uit de fotoverzameling van Bob van den Berg, vanaf 1993 tot 2005 als directeur verantwoordelijk voor de programmering van het ACF en sinds die tijd nog steeds daar direct bij betrokken. In de tentoonstelling hangt werk dat in de periode van 1993 tot nu in het ACF werd geëxposeerd en dat hij aankocht dan wel cadeau kreeg van de exposerende fotografen. Daarmee is de verzameling tevens een weerspiegeling van 20 jaar ACF.

Van verschillende kanten werd Bob gevraagd om een rondleiding door de tentoonstelling te geven en te vertellen over de foto’s die er hangen, over de fotografen die ze gemaakt hebben en over de ontwikkelingen in de fotografie in de periode die de tentoonstelling beslaat.

Hij doet dat op vrijdag 5 april om acht uur ’s avonds. De toegang is gratis. Wel moet je als je komt je van te voren opgeven, zodat we weten op hoeveel mensen we moeten rekenen. Stuur een email naar info@acf-web.nl.

De tentoonstelling “Met dank aan” is op dit moment alleen nog maar op afspraak te bekijken. Bel om een afspraak te maken naar 06-51604711 of stuur een email naar het ACF.

Collectie Bob v/d Berg

Presentatiemiddag zaterdag 7 juli 14-16 uur

(besloten voor deelnemers aan de workshops van het afgelopen seizoen)

Meenemen: Elke deelnemer neemt een aantal foto’s mee die gedurende de workshop zijn gemaakt. Dit kunnen dezelfde zijn als ook in de tentoonstelling hangen, maar mogen ook anderen zijn. Deze foto’s presenteer je aan de aanwezigen en voorzie je van een korte mondelinge toelichting. Op een informele manier bespreken we het werk. Dit geeft je de gelegenheid om inspiratie op te doen, ervaringen te delen en te kijken naar de manier van werken in de andere workshops. Naast mededeelnemers zullen er docenten van dit seizoen en het komende seizoen aanwezig zijn om feedback te geven.

Aanwezige docenten: Alex ten Napel, Sarah Mei Herman en Karijn Kakebeeke

Aanmelden: In verband met de beschikbare tijd, is er slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Meld je daarom van tevoren aan wanneer je wilt meedoen op info@acf-web.nl We streven naar een vertegenwoordiging uit alle groepen.

  

  

  

Foto’s: Pieter Coenen

Donderdag 12 april Artist talk Ilse Leenders

Ilse Leenders vertelt deze avond over haar werkwijze en inspiratiebronnen.

Deur open vanaf 19:30 uur

Aanvang 20:00 uur

Graag van tevoren aanmelden in verband met beperkte ruimte: info@acf-web.nl

Foto: Ilse Leenders