Portret Workshop

Deze portretfotografie workshop heeft twee niveaus en is zowel bedoeld voor beginnende als gevorderde portretfotografen. De combinatie heeft als voordeel dat het voor beginners boeiend is om te zien waar gevorderden aan werken en voor gevorderden is het verfrissend om herinnerd te worden aan eenvoudige basis begrippen in de portretfotografie. De ervaring leert, dat deze mix voor beide groepen stimulerend werkt. De opdrachten tijdens de workshop zullen voor beginners en gevorderden verschillend zijn.

Als beginnend portretfotograaf beheers je minimaal de basisprincipes van de fotografie. In deze workshop wordt ingegaan op de verschillende aspecten waarmee je dan te maken krijgt. Niet alleen de wisselwerking tussen fotograaf en model speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook het gebruik van bestaand en toegevoegd licht, de locatie en het creatief gebruik van aanwezige middelen. Die aspecten worden in de lessen besproken en aan de hand van opdrachten die je krijgt thuis uitgewerkt. Ook worden portretten van bekende fotografen geanalyseerd en door deze kennis in je opdrachten toe te passen zullen je foto’s aan kracht winnen.

Foto: Jocelyne Moreau

Voor fotografen met al enige ervaring met portretfotografie wordt in deze workshop dieper ingegaan op de vele manieren waarop portretten tot stand komen. Wat wil je als fotograaf laten zien? Wat voor invloed heeft de techniek op het portret? Doet de keuze voor een bepaalde camera (kleinbeeld of technische camera bijvoorbeeld) iets met de geportretteerde? Hoe maak je optimaal gebruik van het aanwezige licht? Hoe grijp je snel in met eenvoudige middelen (bijv. draadloos flitsen met reportageflitser)? Daarbij kiezen deelnemers in het gevorderde niveau voor een thema als rode draad in een portretserie. De belangrijkste vraag waarop in deze workshop een antwoord gezocht wordt is: Wat wil ik in het portret laten zien en hoe krijg ik de foto die laat zien wat ik wil.

Jocelyne organiseert de workshop zelf. Nadat je je hebt ingeschreven neemt zij contact met je op. De lessen vinden plaats in Schellingwoude (Amsterdam Noord)

Woensdagavond, 6 lessen, eens in de 3 weken

  • Docent: Jocelyne Moreau
  • Data:
  • Tijd: 19:00-21:30 uur
  • 
Kosten: € 245,- (incl. 21% BTW)

Inschrijven voor deze workshops kan per mail, of via het online inschrijfformulier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties zijn gesloten.