Wat is jouw verhaal?

In deze workshop richten we ons met een kleine groep fotografen op het ontwikkelen van de eigenheid in je werk.

We gaan op zoek naar jouw handschrift: wat is jouw thematiek, waar liggen je interesses? Wat is de kern van jouw werk en hoe breng je dat tot uiting? Wat is jouw verhaal, en waarom moet dat verteld worden? Ook hebben we het er over presentatievormen en hoe je je werk naar buiten kunt gaan brengen.

Na een aantal edities van deze cursus te hebben gegeven heb ik de juiste opdrachten en inzichten, en weet ik zeker dat je tijdens de cursus je creatieve proces al van nieuwe energie en input kunt voorzien en dat je na de cursus stappen verder bent in je werk.

We komen 4 zaterdagmiddagen met een kleine groep van 4-5 deelnemers bij elkaar in mijn studio in Utrecht. Je krijgt persoonlijke huiswerkopdrachten, die zowel over de inhoudelijke als artistieke ontwikkeling in je werk gaan en fotografeert tussen de bijeenkomsten in. In de les laat je je gemaakte opdrachten zien en bespreken wij dit met de groep. Voor meer uitgebreide info klik hier

Mijn studio op de Europalaan in Utrecht is goed bereikbaar met OV en je kunt gratis parkeren voor de deur.

‘I feel very strongly that every artist has one central story to tell, the struggle is to tell and retell that story over and over again in a visual form, and try to challenge that story. But at the core that story remains te same. It’s like the defining story of who you are.’

Dankzij deze quote van fotograaf Gregory Crewdson werd ik mij bewust van mijn eigen ‘defining story’ en dat elke artiest er een heeft. Zo geven de ruimtes van No Room for Light (2014) eenzelfde gevoel weer als dat ik met bovenstaand zelfportret uit mijn afstudeerproject The Color of Coal (2010) wilde laten zien. Ook mijn lopende project Melankólia behandelt dezelfde thematiek. Beeldtaal, stijl en nuances ontwikkelen zich, maar in de kern blijft het verhaal hetzelfde.
Voor mij is mijn werk een dagelijkse therapie en wordt een groot deel van mijn persoonlijkheid vertegenwoordigd in mijn fotografie. Omdat dat voor mij zo duidelijk is en ik zo persoonlijk werk, ik er open over kan vertellen en weet hoe fijn het is gedachtegangen te delen en feedback te krijgen, doe ik dit in deze workshop ook graag met een groep gecommitteerde anderen.

Zaterdagmiddag, 4 bijeenkomsten

  • Docent: Satijn Panyigay 
  • Data:
  • Tijd: 11.00-15.30 uur
  • 
Kosten: € 350,- ex BTW (€ 423,50 incl. 21% BTW)

Inschrijven voor deze workshop kan per mail, of via het online inschrijfformulier.

Foto: Satijn Panyigay

Reacties zijn gesloten.