Nieuwsbrief

Najaar 2016

De afbeelding linkt naar de nieuwsbrief van Najaar 2016

Bewaren

Voorjaar 2016

Nieuwsbrief ACF voorjaar 2016

klik op de afbeelding om de nieuwsbrief te openen

Bewaren

Bewaren

Afscheid van de galerieruimte…

Het Archief, De Moor 1970-1993

 

Medewerkers en stagiaires in de huiskamer van De Moor (1974)

Dezelfde "huiskamer" van De Moor eind jaren tachtig

Docenten fotografie rond 1990 foto: Wanda Michalak

De "magie" van de donkere kamer Een basiswerkgroep fotografie olv Goos van der Veen

1980: Tien jaar De Moor (pagina uit mededelingenblad Moorgen)

Affiche tien jaar De Moor (1980)

Befaamde variété voorstellingen in het theater van de Moor (1977-1984)

Fotoproject Kijkdozen op de Dam (1992)

Fotoproject 17x17x17 17 Amsterdamse fotografen fotograferen 17 Amsterdamse 17 jarigen Foto: Gon Buurman

Fotoproject 17x17x17 17 Amsterdamse fotografen fotograferen 17 Amsterdamse 17 jarigen Foto: Koos Breukel

 

Work in Progress: Martine Derks

In de galerie werkt op dit moment beeldend kunstenaar en fotograaf Martine Derks aan de presentatie van haar project “1600 dobbelstenen” (werktitel). Deze Work In Progress tentoonstelling werd op 7 maart geopend.

Martine Derks

Presentatietentoonstelling

Presentatiemiddag, zaterdag 1 februari 14-16 uur

Dit is een besloten bijeenkomst voor deelnemers aan workshops van het afgelopen seizoen.

Tijdens deze middag presenteren zij hun foto’s aan elkaar.  Op een informele manier bespreken we het werk. Dit geeft de gelegenheid om inspiratie op te doen, ervaringen te delen en te kijken naar de manier van werken in de andere workshops. Naast mede-deelnemers zullen er docenten van dit seizoen en het komende seizoen aanwezig zijn om feedback te geven.

Aanmelden:In verband met de beschikbare tijd, is er slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Meld je daarom van tevoren aan wanneer je wilt meedoen op info@acf-web.nl

We streven naar een vertegenwoordiging uit alle groepen.

Encounter met sterrenkundige

vrijdag 4 oktober om 20 uur

 

Naar aanleiding van hun tentoonstelling in het Amsterdams Centrum voor Fotografie nodigen Hanna Mattes en Pim Leenen Tomas Stolker uit om te komen vertellen over ons zonnestelsel. Hoe ontstond het? In welk opzicht verschillen de planeten? Wat zijn asteroïden, kometen en meteorieten? En aan welke fenomenen refereren de beelden van Hanna Mattes en Pim Leenen bewust en onbewust?
 Tomas Stolker is promovendus aan het Sterrenkundig Instituut Anton Pannekoek in Amsterdam, waar hij onderzoek doet naar de atmosferen van exoplaneten. Dit zijn planeten die buiten ons zonnestelsel worden waargenomen. De ster waarom deze exoplaneet heen draait straalt licht uit dat vervolgens gedeeltelijk wordt gereflecteerd door de atmosfeer van de exoplaneet. Een telescoop kan dit licht waarnemen en bestudering ervan levert informatie op over bijvoorbeeld de chemische samenstelling van de atmosfeer en verschillende weerselementen zoals temperatuur, bewolking en stormen.
Vanzelfsprekend is deze avond bedoeld om op een informele wijze kennis te maken met belangstellenden. Hanna en Pim kunnen hun werk toelichten en onder het genot van een drankje filosoferen over wetenschap als inspiratie en de grens tussen verbeelding en bewezen realiteit.
Indien je aanwezig wilt zijn, dan kun je je van tevoren aanmelden zodat er rekening kan worden gehouden met het aantal toehoorders. (info@acf-web.nl)

 

Fotografie: Boudewijn van den Breemen

Kinderworkshop

Zondag 29 september 2013 van 10:30-12:30 uur

Naar aanleiding van de tentoonstelling Encounter van Hanna Mattes en Pim Leenen organiseert het ACF een kinderworkshop voor kinderen van ongeveer 6-8 jaar.

foto: Hanna Mattes

 

Jullie worden met een begeleidende volwassene ontvangen om 10:30 en bekijken samen de tentoonstelling. Hanna, Astrid en Chantal zullen wat vertellen bij de foto’s, maar vooral vragen aan jullie stellen omdat jullie vaak andere dingen zien dan volwassenen en dat is vandaag veel interessanter.

De begeleider mag er even bij blijven, en kan vervolgens een kop koffie op het terras om de hoek gaan drinken zodat jij aan de slag kunt: want je kunt zelf ook een mysterieus foto-landschap bouwen, het resultaat krijg je mee naar huis!

Er is maximaal ruimte voor 9 tot 12  kinderen

Kosten zijn 5 euro (materiaalkosten) per kind

Aanmelden: info@acf-web.nl

 

 

 

 

 

Presentatie Hanna Mattes en Pim Leenen

mede mogelijk gemaakt door AFK en Stichting Stokroos