Algemeen

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie (ACF) heeft een lange traditie binnen de Nederlandse fotografiewereld. Als relatief kleine instelling biedt het een dynamisch podium voor talentvolle fotografen aan het begin van hun professionele loopbaan en voor interessante ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daarnaast organiseert het ACF al jaren workshops en masterclasses voor zowel de beginnende als gevorderde fotograaf.

ACF


Workshops
Al 35 jaar organiseert het ACF workshops voor beginnende en gevorderde fotografen. Naast algemene en basisworkshops, zijn er workshops met bijzondere thema’s en projecten onder leiding van bekende op dat gebied gespecialiseerde fotografen. Het ACF is een unieke plek. Onder ouddeelnemers bevinden zich inmiddels bekende Nederlandse fotografen. Op hun beurt geven zij hun kennis graag door als docent.

Masterclasses
Regelmatig organiseert het ACF masterclasses voor fotografiestudenten, professionele fotografen, autodidacten en gevorderde amateurs.
Beeldbepalende fotografen en specialisten verzorgen de bijeenkomsten. De afgelopen seizoenen waren dit o.a. Rineke Dijkstra, Reinier Gerritsen, Paul Kooiker, Rommert Boonstra, Laura Samsom-Rous, Charlotte Dumas, Bert Teunissen en Jenny Smets.  Masterclasses worden kort van te voren aangekondigd.

Workshops en Masterclasses in het ACF

Workshops en Masterclasses in het ACF

Testimonials

over de workshops en masterclasses:
“Ik ben begonnen met de basiscursus en dacht dat ik al heel veel kon. De mogelijkheden bleken ongekend en na heel veel inspirerende en interessante cursussen en workshops weet ik dat ik me steeds weer verder kan ontwikkelen bij het ACF. De docenten helpen je met de zoektocht naar de beelden die je echt wilt maken. Fotografie wordt een tweede carrière.” -Thijs B.

“Het ACF is een uitstekende plek voor iedereen die meer wil dan ‘kiekjes’ maken. De docenten van het ACF zijn allemaal vakmensen en je kunt rekenen op oprechte en opbouwende feedback. Ook als het je een keer niet gelukt is, is het enorm leerzaam om daar goed naar te kijken. Goed kijken, daar draait ’t wel om. Ook naar het werk van je medecursisten. Je leert er ontzettend veel van. En dan ten slotte die ‘stok achter de deur’ van de volgende workshop bijeenkomst. Echt, het helpt! Je camera blijft niet meer in de kast.” –Martha vd M.

“Op een dag schrijft je je in voor een workshop portretfotografie en dan blijkt dat er iedere week een foto van je docent in de bijlage van de Volkskrant staat. Dat voelt dan toch een beetje als een voorrecht dat je les krijgt van een fotograaf die landelijke bekendheid geniet. Leuk dat ze er bij het ACF als kleine club in slagen om bijzondere fotografen aan zich te binden. Ik was er altijd onzeker over of ik wel genoeg dure apparatuur bij me had. Door de workshop redactioneel portret weet ik dat dat niet bepalend is of je met een goede foto thuis komt.” – Maarten W.

“Voor mij is belangrijk dat ik bij alle cursussen het gevoel heb dat mijn eigen ontwikkeling als fotograaf centraal staat. Daarbij is het aanbod steeds zo gevarieerd dat er altijd iets te halen valt wat die ontwikkeling stimuleert: een nieuwe kijk, een enthousiaste docent, een gemotiveerde groep.”- Jos P.

ACF

ACF

Reacties zijn gesloten.